Haluatko vältellä ärsyttävien ihmisten keskustelut Facebookissa? Voit katsoa oliko kaverillasi jotain todellista asiaa ilman, että hän näkee sinun olevasi paikalla ja jatkaakseen typeriä aikaa vieviä kommentteja chat-ikkunassa. Ennen tämän pysty tekemään helposti: et vain vastannut chat ikkunaan yhtään mitään, vaan ei enään. Facebook lisäsi jo jonkin aikaa sitten viestin kuittaus -toiminnon, jonka avulla viestin lähettänyt henkilö näkee milloin vastaanottava henkilö on lukenut/nähnyt viestin. Mielestäni tämä on aika paha isku Facebookilta taas ihmisten yksityiseen ja alkoi kaivertaa sen verran, jotta pitihän tämä saada pois päältä. 😉

Facebookista itsestään ei löydy asetusta tälle toiminnolla ja täten sitä ei sieltä käsin saada säädettyä käyttäjälle. Googlettamalla löysin kuitenkin nopean ja helpon ratkaisun – selainlaajennuksen, jolla saa poistettua ”Nähty” -toiminnon. Tämän laajennuksen asennettua ihminen kenen kanssa keskustelet Facebookissa, ei näe milloin luet hänen lähettämiään viestejä.

Yksinkertainen asennus

Mikäli et halua, että kaveripiirisi tietää milloin luet heidän viestejään Facbookissa, klikkaa tätä linkkiä ja paina sivulta vihreää kohtaa Get Chat Undetected. Sivusto tunnistaa käyttämäsi selaimen automaattisesti.

Jos käytät Google Chromea(suosittelen), asennustiedosto ladataan koneellesi. Sulje Chrome ja suorita asennus – valmis.

installationMikäli taas käytät Mozilla Firefoxia, laajennuksen asennus huomautus ilmestyy selaimeesi. Paina Asenna nyt nappia asentaaksesi laajennuksen.

firefoxThats it – nyt se ärsyttävä ”Nähty” toiminto on pois käytöstä.

Jos kuitenkin haluat ihmisten näkevän viestisi

Voit poistaa äskettäin asennetun seilainlaajennuksen helposti. Sinun tulee vain mennä selaimesi asetuksiin:

Google Chrome: Mene Asetukset -> Laajennukset -> Ota ruksi poista Chat Undetected Käytössä tai klikkaa suoraan roskakorin kuvaan Poista Chromesta.

Mozilla Firefox: Mene lisäosat, jossa voit tehdä saman kuin Google Chromessa.